Vegan producten bij Winkelbijons.nl

Somerset Toiletry Company heeft tot nu toe meer dan 50 producten van de Naturally European serie geregistreerd bij The Vegan Society. Dit zijn bijvoorbeeld de luxe zepen, handwas, douchegels, bodylotion, badzout en cadeausets. Perfect voor mensen met een plantaardige levensstijl of als cadeau voor milieubewuste mensen.

Wat is Vegan?

Veganisten eten plantaardig, maar veganisme omvat meer dan het volgen van een plantaardig dieet. Een veganist consumeert ook geen plantaardige producten waarbij dieren gebruikt zijn. Denk daarbij aan producten die op dieren getest zijn, of geproduceerd zijn met dierlijke hulpstoffen, zoals wijnen die geklaard zijn met gelatine of vislijm. Daarnaast eten veganisten uiteraard ook geen vlees, vis, zuivel, eieren, honing, gelatine, dierlijke e-nummers en andere producten waar deze dierlijke producten in verwerkt zitten.

Veganisten trekken dit consequent door in hun gehele leven. Veganisten kopen geen kleding die gemaakt is van dieren zoals bont, leer, wol, dons, vilt, veren en zijde. Bij verzorgingsproducten letten vegans erop dat deze geen dierlijke ingrediënten bevatten of getest zijn op dieren. Ze wijzen ook het gebruik van dieren voor vermaak af. Veganisten bezoeken dus geen dierentuin en berijden geen dieren. Dieren worden niet gehouden, tenzij dit in het belang van het dier is, zoals de (tijdelijke) opvang van hulpbehoevende of asieldieren.

Samengevat: Veganisten maken geen gebruik van producten en diensten waarbij dieren gebruikt zijn. Gelukkig zijn er ontzettend veel alternatieven en dat worden er alleen maar meer. Zo ook binnen de huidverzorgingsindustrie en Naturally European producten zijn daar een heel betaalbaar voorbeeld van.

De Naturally European "Milk" serie en lippenbalsem zijn niet in de de veganregistratie opgenomen.