Heart & Home Geurkaarsen

HEART & HOME - SOJAWAX GEURKAARSEN

Heart & Home deelt dezelfde zorgen als haar klanten, en omdat we ons allemaal steeds meer bewust worden van de impact die de producten die we gebruiken op het milieu hebben, hebben ze gekozen voor een hulpbron die hernieuwbaar, duurzaam en vriendelijker is voor onze wereld. Natuurlijke soja geeft een schonere verbranding bij een lagere temperatuur en omdat soja niet alleen biologisch afbreekbaar en niet-toxisch is, maar ook een Heart & Home-product creëert dat zijn geur vanaf de eerste verbranding tot de laatste prachtig behoudt. Genieten.

HOE KUN JE EEN HEART & HOME KAARS HET BESTE BRANDEN

1. Hoe voorkom je "tunneling"?

Tunneling

Probleem: ‘Tunneling’, waarbij de kaars een gat in het midden heeft, waardoor de hoeveelheid licht van de vlam wordt verminderd en de verloren was toeneemt.
Reden: de kaars is niet lang genoeg blijven branden.
Tip: Door de hele bovenste laag van de kaars bij het eerste gebruik totaan de zijkanten van de pot te laten smelten, ontstaat een ‘brandgeheugen’. Dit betekent dat wanneer je de volgende keer de kaars brandt, deze hetzelfde patroon gaat volgen, waarbij het tunneleffect wordt vermeden. De pooltijd voor onze kleine potten is ongeveer 45 minuten en 90 minuten voor de grote potten.
Resultaat: maximale brandtijd met alle wax, schonere glazen container en meer licht van de vlam!

2. Hoe voorkom je "blooming"?

Blooming
Probleem: een stukje ‘Bloom’ aan het uiteinde van het lont. Dit is van eerdere brandingen.
Reden: de kaars brandt te lang, meestal meer dan 3 uur.
Tip: doof de vlam altijd na 3 uur (afhankelijk van de potmaat), trim de lont tot 5 mm en steek hem opnieuw aan.
Resultaat: langere brandtijden en een schonere verbranding in het algemeen.